Ribbe med stekt blomkål

Ribbe med stekt blomkål

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Her er et forslag til hvordan du kan servere ribberestene. Varm opp ribba og server med stekt blomkål og en nydelig granateplesaus. Perfekt liten smårett når det blir for mye med full middag.
PORSJONER4

Ingredieser

Stekt blomkål

Granateplesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær ribben i passe store biter og varm den opp i ovnen på 150 °C i ca. 20 minutter.
  • Del blomkålhodene i tykke skiver. Behold stilken på.
  • Stek blomkålskivene i en tørr panne på høy temperatur til de har fått en fin brent farge på begge sider. Du kan også steke løse blomkålbuketter. Smak til med salt.
  • Skjær såvidt gjennom skallet rundt granateplene og brekk dem i to. Rens ut granateplekjernene og ha dem i en kjele sammen med honning. La det koke inn i ca. 10 minutter til en tykk saus.
  • Server ribbebiter med stekt blomkål, blandet salat og granateplesaus.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen