Ribbensstek-med-krydderkokt-rødkål,-soyasjysaus-og-kokte-mandelpoteter0
Til oppskriften

Ribbenstek med krydderkokt rødkål, soyasjysaus og kokte mandelpoteter

Tilbake til røttene! Med nydelige tomater og deilig kjøtt som følge.
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge over natten. Legg kjøttet med svoren ned i langpannen og fyll på med vann så det dekker svoren. Grovkutt og legg gulrot/løk/hvitløk rundt kjøttet. Bakes tildekket på 160 grader i ca 45 minutt. Hell av vann og grønnsaker i en kjele. Snu kjøttet og stek videre uten tildekking i ca 35 min. Kjernetemperaturen skal nå være 62 grader. Skru så opp temperaturen til 230 grader, bruk eventuelt grillelementet til å poppe svoren. La kjøttet hvile i 15 min.
  • Rødkål strimles og kokes sammen med de andre ingrediensene i ca 50 minutt. Til kålen er mør.
  • Sjalottløk kuttes og freses i smør. Ha på soyasaus og kraft/grønnsak fra stekingen. Kjør dette i til glatt væske i kjøkkenmaskin/stavmikser. Smak til med salt/pepper. Jevnes evnt med maizena.
  • Serveres med kokte mandelpoteter.
Print