Ribbensstek med bakte bønner og sprø agurksalat
Til oppskriften

Ribbensstek med bakte bønner og sprø agurksalat

Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

BAKTE BØNNER

SPRØ AGURKSALAT

Fremgangsmåte

  • Pensle kjøttet med olje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme til fin bruning er oppnådd. Legg så over på folie og grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 64 ºC. Kjøttet skal så hvile minimum 15 minutter før oppskjæring.
  • Fres bacon sammen med finkuttet løk og hvitløk. Bland i bønner, ketchup, brunt sukker og chipotle. Bak bønneblandingen i ovn ved 160 ºC i ca. 25 minutter.
  • Knus korianderfrø og karve i en morter. Bland med eddik, sukker og salt. Del agurken på langs og skrap bort kjernen med en spiseskje. Strimle resten av agurken og bland i dressingen. La agurksalaten stå 10 minutter før servering.
  • *røkt chilipepper, hermetisert med tomat, løk, hvitløk, eddik, salt og sukker. Fås kjøpt på spesialbutikker.
Print