Meny
Ribbenstek-1
Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!
Porsjoner6
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Vask potet og skrell løk, del dem deretter i to. Behold skallet på eplene, og del dem i båter. Del persillerot i grove staver. Legg alt over i en ildfast form og drypp over litt olje.
  • Riss svoren i tynne striper på tvers.Bruk gjerne en liten tapetkniv/blomsterkniv til denne jonbben. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
  • Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillelementet mot slutten av steketiden. Følg med det tar bare 1-2 minutter til svoren «blåser» seg opp.
Dryss over grovhakket bladpersille før servering. En sjysaus smaker godt til denne retten.
    Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email

    Populære oppskrifter