Ribbenstek

Ribbenstek

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask potet og skrell løk, del dem deretter i to. Behold skallet på eplene, og del dem i båter. Del persillerot i grove staver. Legg alt over i en ildfast form og drypp over litt olje.
  • Riss svoren i tynne striper på tvers.Bruk gjerne en liten tapetkniv/blomsterkniv til denne jonbben. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
  • Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillelementet mot slutten av steketiden. Følg med det tar bare 1-2 minutter til svoren «blåser» seg opp.
  • Dryss over grovhakket bladpersille før servering. En sjysaus smaker godt til denne retten.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen