Ribbenstek

Ribbenstek

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake! 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene. Eplene kan beholde skallet på. Del poteter, epler og løk i båter. Persillerot deles på langs i fire. Legg alt over i en smurt ildfast form.
  • Riss svoren i tynne striper på tvers. Dette går lettest når ribbensteken er halvtint. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
  • Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillen, kun 1-2 minutter til svoren "blåser" seg opp. Pass godt på!
  • Server steken med fyllet i form. Sjysaus passer godt til denne retten. Bruk kraften som væske i sausen.