Ribbenstek
Til oppskriften

Ribbenstek

Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake! 
Over 60 min
Middels
Julemat, Middag, Tradisjon
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene. Eplene kan beholde skallet på. Del poteter, epler og løk i båter. Persillerot deles på langs i fire. Legg alt over i en smurt ildfast form.
  • Riss svoren i tynne striper på tvers. Dette går lettest når ribbensteken er halvtint. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
  • Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillen, kun 1-2 minutter til svoren "blåser" seg opp. Pass godt på!
  • Server steken med fyllet i form. Sjysaus passer godt til denne retten. Bruk kraften som væske i sausen.
Print