Risngrynsgrøt

Risengrynsgrøt

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Risengrynsgrøt hører ikke bare julen til. Lag en tidlig middag på lørdag, så er du passe sulten igjen til noe ekstra på kvelden...
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og tilsett ris og salt. La risen småkoke på svak varme under omrøring til vannet er nesten kokt inn (ca.10 minutter). Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp.
  • La risen småkoke videre på svak varme under lokk til grøten blir passe tykk (ca 45 minutter). Pass på å røre godt i bunnen av gryten under småkokingen, slik at ikke melken og risen brenner seg fast.
  • Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Det smaker nydelig med ett glass iskaldt melk ved siden av.
Kilde: melk.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest