Meny
Risotto med parmesan og erter
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm buljong i en kasserolle. Varm en klatt smør i en separat gryte og tilsett løk, bacon og timian og stek i ca 8 minutter til løken er myk men ikke farget.
  • Tilsett risen og skru opp varmen slik at det nesten koker.
  • Etter et minutt vil risen se litt gjennomskinnelig ut, tilsett da vinen og rør godt.
  • Tilsett litt varm buljong fra en øse. Skru ned varmen og krydre med salt.
  • Spe med mer kraft, rør godt underveis. La kraften koke inn før du sper mer.
  • Tilsett ertene i kraften når det er et par øser igjen. Rør til risen er myk, men fortsatt har litt tyggemotstand, og krydre med salt og pepper.
  • Fjern kasserollen fra platen og rør i halvparten av geitosten, resten av smøret og parmesan.
  • Dryss resten av geitosten over og server.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter