Meny
Risotto-1
Risotto er originalt ikke et fullverdig måltid, men en forrett som skal sørge for karbohydrater. Dette er forklaringen på at risotto ofte ikke er tilsatt kjøtt eller fisk, og oftest serveres i begrensede mengder. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm en tykkbunnet kjele og ha i risen. Varm risen mens du rører, til du ikke lenger klarer å ta på den med hånden.
  • Hell i vinen, rør om og kok til all vin er absorbert. Rør godt hele tiden. Risotto må aldri koke tørr.
  • Hell en øse av den glovarme kraften/buljongen i gryten. Rør godt om ofte. Når all kraften/buljongen er absorbert helles neste øse i, osv.
  • Rør ekstra godt mot slutten av koketiden.
  • Rør inn kaldt smør og parmesan når risottoen har fått perfekt konsistens. Server straks.
  • Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen. Risen skal gi litt tyggemotstand.
  • Normalt serveres risotto som en egen rett (primi piatti) i Italia. Enhver kokk eller husmor i Italia har sin egen måte å lage risotto på, da gjerne med noe godt over eller blandet inn i risottoen, for eksempel. sopp eller asparges.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter