Ristet-laks-med-mangosaus-2-3
Til oppskriften

Ristet laks med mangosaus

20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Mangosaus

Fremgangsmåte

  • Skrap fiskeskinnet godt fri for skjell. Skjær fileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og la dem trekke i 10-15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt.
  • Varm olje i stekepannen og leg gi laksefiletene med skinnsiden ned. Stek fisken til skinnet er brunt og sprøtt.
  • Legg fisken over på bakepapir på stekebrett og stek den ferdig i ovn. I ovn ved 160 ◦ C i ca. 10 minutter

Mangosaus

  • Skjær mangoen fra den store midtsteinen. Skrell frukten og legg den ene halve til side. Mos den halve mangoen i food-processor sammen med ingefær, chilipepper, limesaft og koriander eller persille. Virker sausen for tykk kan den spes med vann. Skjær den siste halve mangoen i tynne båter.
  • Server laksen med mangobåter, sausen, råstekte poteter og minitomater.
Kilde: godfisk.no
Print