Meny
Ristet skrei med kålstuing
Tysk mat utmerker seg ved å være ”husmoraktig”. Det betyr kraftig mat i store porsjoner. Fisk med ”sauerkraut” er ikke uvanlig. Sauerkraut er gjæret kål, som tyskeren bruker mye. Vi har gjort det litt lettere med stuet kål kokt med rømme, som faktisk smaker veldig godt til den stekte fisken.
Porsjoner4
Ingredieser
Stuet kål
Fremgangsmåte
  • Start med kålen. Ostehøvel er et godt redskap til å strimle kål. Fres hakket sjalottløk i smør til den er blank, tilsett kålen og rør godt om så den dekkes av smør. Hell på fiskekraft og kok kålen til den er nesten mør, ca. 15 minutter. Hell på rømme eller crème fraîche og la kålen koke til den er helt mør. Rør av og til så den ikke setter seg i bunnen av kjelen. Smak kålen til med salt og pepper.
  • Skjær fisken i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet godt av og tørk fisken godt. Stek den i olje med skinnsiden ned, til skinnet er mørkt brunt. Snu fisken, tilsett smør og stek den kort på kjøttsiden.
  • Server fisken med kålstuingen og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter