Meny
Ristet skrei med paprika appelsinsaus og squash tomatragu

Ristet skrei med paprika-appelsinsaus og squash-tomatragu

Hvit fisk med fargerikt tilbehør, det skjerper appetitten.
Porsjoner4
Ingredieser
Paprika-appelsinsaus
Squash-tomatragu
Fremgangsmåte
  • Start med tilbehøret. Saus: Del paprikaen i to og skrap ut frø og skillevegger. Legg den på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og sett den under grill i stekeovnen til skinnet bobler og blir brunflekket. Ta ut paprikaen, avkjøl den litt og flå av skinnet. Mos den i food-processor eller med stavmikser. Rør inn revet skall og saft av appelsin og smak til med salt og pepper. Varm sausen forsiktig, den må ikke koke.
  • Skjær squashen i terninger eller korte staver, tomatene i små båter. Fres løk i olje til den er myk og blank, den må ikke bli brun. Tilsett squash og tomat, hell på vann og la det hele surre et par minutter. Rør inn kaldt smør i små terninger og smak til med salt og pepper. Hold raguen varm på svak varme, pass på at grønnsakene ikke koker i stykker.
  • Skjær fisken i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt og la dem ligge i 10—15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt. Varm smør og olje og stek fisken på middels varme i ca. 4 minutter på hver siden. Pass varmen, fisken skal bare bli gyllenbrun.
  • Server fisken med det gode tilbehøret og råstekte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter