Roastbeef

Roastbeef

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Roastbeef er en klassisker i flere europeiske land. Den kan serveres varm eller kald. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
  • Brun kjøttet i margarin eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
  • Stekes i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60-65° C er den rosa.
  • La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
  • Tips: Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinsaus. Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat m.m.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest