Roastbeef

Roastbeef

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Roastbeef er en klassisker i flere europeiske land. Den kan serveres varm eller kald. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
  • Brun kjøttet i margarin eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
  • Stekes i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60-65° C er den rosa.
  • La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
  • Tips: Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinsaus. Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat m.m.