Rød Thai karripasta

Rød Thai karripasta

Under 20 min
Enkel
Print
Karripastaer enger seg ypperlig til å lage på forhånd og oppbevare. De er forbausende enkle å lage og er en flott smaksstarter for supper, karriretter og de kan smaksette andre retter. Karripastaer kan holde seg i lufttett beholder i 2 uker i kjøleskap eller 2 måneder i fryseboks.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 °C. Legg 15 de tørkede chiliene i en bolle og dekk med kokende vann og bløtlegg i 20 minutter. La de renne av. Fjern frøene og grovhakk kjøttet.
  • I mellomtiden plasseres rekepasta, korianderfrø, hvit pepper og spisskummenfrø i en ovnspanne dekket av folie. Stek i 5-10 minutter til det er aromatisk. Fjern folien.
  • Hakk sjalottløk, hvitløk. Finsnitt det hvite av sitrongresset. Hakk galangal og korianderrot. Finriv skall av kaffirlime.
  • Legg alt i en kjøkkenmaskin eller morter sammen. Kjør maskinen eller mos med støter til det blir en jevn pasta.