Rødkokt ribbe

RØDKOKT RIBBE

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
KategoriKos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Prøv deg på Maos favorittrett! Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær av svoren på ribba, tørk kjøttet godt med tørkepapir og kutt kjøttet i terninger på om lag 2-3 cm.
  • Stek kjøttet på alle kanter i en varm stekepanne med olje. Tilsett ingefær, hvitløk, stjerneanis, hel kanel, chili og brunt sukker. Stek videre til det dufter.
  • Bland lys og og mørk soyasaus sammen med sherry eller vin, og hell over kjøttet. Fres videre i 2 minutter, til kjøttet har fått fin farge av soyasausen. Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la kjøttet småkoke i 50-60 minutter, til kjøttet er mørt og sausen har kokt inn. Smak til med sukker, salt og pepper.
  • Originalt blir det brukt buklist i denne retten, men det kan være vanskelig å få tak i. Vi har derfor valgt å bruke ribbe i vår versjon. Usaltet sideflesk eller svinenakke er også flott å bruke i denne.
  • Server sammen med ris og grønnsaker, for eksempel kinesisk agurksalat eller brokkoli med hvitløk og sesam.
  • Lys soyasaus brukes for smak, og mørk soyasaus for farge. I denne retten kan det være lurt å bruke en blanding. Brunt sukker er også med på å gi farge til retten, og det brune sukkeret gir en dypere smak enn hvitt sukker.
  • Det sies at rødkokt sideflesk var Mao Zedongs favorittrett, og det er en av Kinas mest kjente matretter. Retten lages med lokale variasjoner over store deler av Kina. Denne varianten stammer fra Hunan-provinsen.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest