Rødvinskokt lammebog med speltrisotto

Rødvinskokt lammebog med speltrisotto

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, den trenger bare litt god tid i ovnen for å bli saftig og mør. Her serveres den med en spennende speltrisotto. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en stor stekepanne. Brun lammebogen på alle sider og legg den til side. Ha i litt ekstra olje og fres halvparten av grønnsakene myke, ca. 2-3 minutter. Ha i hvitløk, salvie og pepperkorn og rør rundt.
  • Legg bogen i en ildfast form sammen med stekte grønnsaker. Hell over rødvin og kraft, og dekk den godt med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen på 150 °C i ca. 3 ½ time, til kjøttet er mørt og løsner fra bena. Snu bogen et par ganger under steketiden, øs over med kraften. Ta lammebogen ut av formen og pakk den i folie.
  • Fres resten av grønnsakene i en gryte, i ca. 2 minutter. Skyll perlespelt og bland den sammen med grønnsakene. Fres alt et par minutter under omrøring. Tilsett en øse av kraften fra lammebogen og la det småkoke i 15-20 minutter. Fyll på med mer kraft underveis. Smak til med salt og pepper.
  • Rens kjøttet fra bogen, del det i biter og vend inn i speltrisottoen.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer