Rognkaker-1
Til oppskriften

Rognkaker

Fersk torskerogn er en typisk sesongvare, og kan brukes til disse smakfulle rognkakene. Servert med poteter og råkost har du et deilig og tradisjonsrikt hverdagsmåltid.
20-40 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruk skje og skrap rognen ut av hinnen.
  • Kok potet med skallet på, hell av kokevannet og skrell dem.
  • Mos potetene fint, og rør inn egg, salt og pepper.
  • Bland rognen godt inn i potetblandingen.
  • Varm litt smør og olje i en stekepanne og stek en prøvekake på middels varme.
  • Om prøvekaken flyter for mye ut kan du tilsette litt potetmel til en fastere røre.
  • Stek rognkakene til de er gyllen.
  • Server med råkost og kokte poteter ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Print