Rognkaker-1

Rognkaker

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Fersk torskerogn er en typisk sesongvare, og kan brukes til disse smakfulle rognkakene. Servert med poteter og råkost har du et deilig og tradisjonsrikt hverdagsmåltid.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruk skje og skrap rognen ut av hinnen.
  • Kok potet med skallet på, hell av kokevannet og skrell dem.
  • Mos potetene fint, og rør inn egg, salt og pepper.
  • Bland rognen godt inn i potetblandingen.
  • Varm litt smør og olje i en stekepanne og stek en prøvekake på middels varme.
  • Om prøvekaken flyter for mye ut kan du tilsette litt potetmel til en fastere røre.
  • Stek rognkakene til de er gyllen.
  • Server med råkost og kokte poteter ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften