Røkt-blåkveite-med-selleri-og-ostesaus-2-1
Til oppskriften

Røkt blåkveite med selleri- og ostesaus

Røykt blåkveite er en fisk som er fast i konsistensen og har en mild deilig røyksmak. Prøv denne oppskriften med blåkveite bakt i ovn med selleri- og ostesaus.
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Fjern eventuelt skinn, men la midtbeinet sitte. Legg fisken i en smurt ildfast form.

Saus

  • Skjær selleri i tynne skiver og stek dem i smør uten at de blir brune. Dryss på hvetemel, bland godt og spe med melk til det blir en glatt saus. La sausen få et oppkok, rør inn ost og la den smelte. Smak til med salt og pepper, og hell sausen over kveiten. Bak formen midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og overflaten begynner å bli gyllen, ca. 20 minutter.

Tomatsalat

  • Skjær tomat i skiver og finhakk sjalottløk. Legg tomatskivene på et fat og dryss over sjalottløk. Drypp over litt olivenolje, og dryss over salt og pepper.
  • Server med tomatsalat og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print