Røkt-fisk-som-frikassé-1

Røkt fisk som frikassé

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Bruk røkt torsk, blåkveite eller kolje. 
PORSJONER4

Ingredieser

Frikassésaus

Fremgangsmåte

Start med grønnsakene.

  • Kok opp vannet, tilsett salt og kok grønsakene enkeltvis til de er møre.
  • Ta dem opp, spyl dem i kaldt vann og la dem renne godt av.

Lag hvit saus

  • Smelt smøret, rør inn mel og la det fres i 1-2 minutter.
  • Spe med grønnsakvann til en glatt saus, spe i melk eller fløte og la sausen småsurre i 5-10 minutter. Varm grønnsakene i sausen.
  • Rør inn persille eller annet grønt.
  • Kok opp vann uten salt, legg i fisken og la den trekke, uten å koke, i 4-5 minutter.
  • Anrett grønnsaker og saus i et dypt fat og legg fisken på toppen.
  • * skåret i porsjonsstykker.