Røkt-svinekam-1-1
Til oppskriften

Røkt svinekam

Saftig, mørt og magert. Norsk svinekjøtt har høy kvalitet, og røkt svinekam er en favoritt på middagsbordet. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruk en god skarp kniv og lag rutemønster i fettet på svinekammen. Bland sennepen og honningen over litt varme. Pensle denne blandingen på det rutede svinefettet.
  • Legg svinekammen i en ildfast form. Stek den i ovnen på 130°C i 1,5 time. Deretter øker du temperaturen til 180°C for å få en brun, fin skorpe på svinekammen. Nå er det viktig at du passer godt på og tar steken ut av ovnen når skorpen er brun, og ikke svidd!
  • Forvell gulrøtter og vårløk i godt saltet vann. Brun de uskrelte potetene i en stekepanne sammen med rikelig med salt og pepper. Deretter stekes potetene ferdig i ovnen på 180°C til de er møre.
  • Rett før servering varmer du de forvellede grønnsakene i en kjele med godt smør så de blir litt brune og fine. Lag gjerne en god sjysaus eller kanskje en kremsaus til denne retten.

HVA BETYR Å FORVELLE?

  • Det betyr å gi et raskt oppkok. Det kan for eksempel være lurt å forkoke grønnsaker før du skal steke dem.
Kilde: nytnorge.no Kokk: Jørn Lie
Print