Røkt-svinekam-1-1

Røkt svinekam

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Saftig, mørt og magert. Norsk svinekjøtt har høy kvalitet, og røkt svinekam er en favoritt på middagsbordet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruk en god skarp kniv og lag rutemønster i fettet på svinekammen. Bland sennepen og honningen over litt varme. Pensle denne blandingen på det rutede svinefettet.
  • Legg svinekammen i en ildfast form. Stek den i ovnen på 130°C i 1,5 time. Deretter øker du temperaturen til 180°C for å få en brun, fin skorpe på svinekammen. Nå er det viktig at du passer godt på og tar steken ut av ovnen når skorpen er brun, og ikke svidd!
  • Forvell gulrøtter og vårløk i godt saltet vann. Brun de uskrelte potetene i en stekepanne sammen med rikelig med salt og pepper. Deretter stekes potetene ferdig i ovnen på 180°C til de er møre.
  • Rett før servering varmer du de forvellede grønnsakene i en kjele med godt smør så de blir litt brune og fine. Lag gjerne en god sjysaus eller kanskje en kremsaus til denne retten.

HVA BETYR Å FORVELLE?

  • Det betyr å gi et raskt oppkok. Det kan for eksempel være lurt å forkoke grønnsaker før du skal steke dem.
Kilde: nytnorge.no Kokk: Jørn Lie
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest