andebryst-med-blomkålpurè

ROSASTEKT ANDEBRYST MED BLOMKÅLPURÉ OG HONNINGSTEKT SMÅLØK

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Blomkålpuré

Honningstekt småløk

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Rens og del blomkålen i små buketter. Kok den i melk og litt vann, til den er mør. Sil av vannet og ha den i en blender. Tilsett smør, salt og pepper, kjør til en glatt masse. Spe med fløte til du får en fløyelsmyk konsistens. Smak til med revet muskat.
  • Skrell løk og kok dem i lettsaltet vann ca. 5 min til de er møre. Avkjøl i isvann. Rett før servering: Ha smør i en panne på litt høy varme, tilsett løk og la det steke ca. 4 minutter til den er gyllen, ha over honning og la det surre sammen ca. 1 minutt.
  • Rens og kok bønner i lettsaltet vann til de så vidt er møre.

Andebryst

  • Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn til det har en kjernetemperatur på ca. 60-62 °C, for rosastekt og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.
  • Server med Gårdsand sin rødvin eller provencesaus.

Tips

  • Ha litt honning over andebrystet mot slutten av steketiden og sett på grillen for ekstra sprøtt fett. Pass på, her kan det fort svi seg!
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest