Rosenkål-med-bacon-og-pinjekjerner-2

Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Under 20 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Rosenkål med bacon og pinjekjerner kan serveres som en smårett sammen med f.eks. bakte poteter, eller som tilbehør til all slags stekt kjøtt, vilt eller fugl. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Slik renser du frisk rosenkål: Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.
  • Kok opp vann og buljongterning. Rosenkålen kokes i knapt 5 minutter: La det deretter renne godt av. Stek/rist pinjekjerner i tørr panne. Ta dem ut av pannen, og sprøstek baconet.
  • Like før servering, ha smør i en dyp panne eller vid gryte. Tilsett rosenkål og la den bli gjennomvarm. Tilsett pepper, bacon og pinjekjerner. Server retten rett fra pannen/gryten eller legg den over i et varmt serveringsfat.
Kilde: frukt.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest