Rosettbakkelse-1-1

Rosettbakkelse

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
NRK Ni-timens lyttere hadde en stor avstemning for noen år siden om hvilke syv slag som bør bakes til jul. Ved siden av Goro, Fattigmann, Sandkaker, Hjortetakk, Sirupsnipper, Bordstabbelsbakkels, kom også Rosettbakkels med. Her er oppskriften på julekaken som skiller seg ut med sin vakre form. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Til denne oppskriften trenger du et rosettbakkelsejern.
  • Bland alt til røren og la den få svelle ca. 20 minutter.
  • Varm smulten. Dypp jernet i det varme fettet først og deretter i røren. Pass på så røren ikke kommer over kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Løs kakene forsiktig fra jernet med en gaffel og la dem renne av seg på ett fettsugende papir, for eksempel et tørk fra en kjøkkenrull.
  • Tips: Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.
  • Tips: Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk parat som passer gryten.
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest