Rosmarin- og sitrusmarinert hel grillet ytrefilet med grillet grønn asparges og Jarlsberg chipotlesmør

Rosmarin- og sitrusmarinert hel grillet ytrefilet

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Rosmarin- og sitrusmarinert hel grillet ytrefilet med grillet grønn asparges og Jarlsberg chipotlesmør
PORSJONER4

Ingredieser

GRILLET GRØNN ASPARGES

JARLSBERG CHIPOTLESMØR

Fremgangsmåte

  • Bland rapsolje, rosmarin, sitronskall og finkuttet hvitløk i en plastpose (brødpose). Legg i kjøttet og la ligge over natten. Grill kjøttet på direkte varme til du får fin bruning. Legg kjøttet over på indirekte varme, og grill til kjernetemperaturen er 56 ºC. La det hvile i minimum 15 minutter før transjering (oppskjæring).
  • Kutt av nederste del av aspargesene. Vend aspargesene i sitronsaft, salt og pepper. Grill på direkte varme i 1-2 minutter. Aspargesene skal ha sprø kjerne.
  • Temperer og pisk smøret luftig og hvitt. Rør i de andre ingrediensene. Legg smøret i matpapir og rull til en pølse. Oppbevar i kjøleskapet. Skjær rause porsjoner og legg oppå kjøttet ved servering.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest