Rosmarinbrød
Over 60 min
Middels
Dette flettebrødet smaksatt med rosmarin passer utmerket til måltider med lam og ikke minst påskelammet samtidig som det er vakkert å se på.
PORSJONER3
Ingredieser
Fremgangsmåte
- Bland mel, salt, tørrgjær og rosmarin. Tilsett vann og olje. Blandes sammen til en glatt deig.
- Dekk bakebollen med plastfolie og et bakeklede, og sett til heving i ca en time.
- Del deigen i tre deler. Del hver av disse i tre. Rull lett til lange pølser og lag tre fletter.
- Flettene pensles med olje, og dryss over rosmarin og fingersalt.
- Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
- Deigen kan være litt klissete, så ta gjerne litt olje på hendene når du skal lage flettene.
- Halvparten av melet kan gjerne byttes ut med durumhvet eller "tipo 0" for et luftigere resultat.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Kristin Ellefsen, Fædrelandsvennen