Meny
Rosmarinbrød-1
Dette flettebrødet smaksatt med rosmarin passer utmerket til måltider med lam og ikke minst påskelammet samtidig som det er vakkert å se på. 
Porsjoner3
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Bland mel, salt, tørrgjær og rosmarin. Tilsett vann og olje. Blandes sammen til en glatt deig.
  • Dekk bakebollen med plastfolie og et bakeklede, og sett til heving i ca en time.
  • Del deigen i tre deler. Del hver av disse i tre. Rull lett til lange pølser og lag tre fletter.
  • Flettene pensles med olje, og dryss over rosmarin og fingersalt.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
  • Deigen kan være litt klissete, så ta gjerne litt olje på hendene når du skal lage flettene.
  • Halvparten av melet kan gjerne byttes ut med durumhvet eller "tipo 0" for et luftigere resultat.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Kristin Ellefsen, Fædrelandsvennen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter