Rosmarinbrød-1

Rosmarinbrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette flettebrødet smaksatt med rosmarin passer utmerket til måltider med lam og ikke minst påskelammet samtidig som det er vakkert å se på. 
PORSJONER3

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland mel, salt, tørrgjær og rosmarin. Tilsett vann og olje. Blandes sammen til en glatt deig.
  • Dekk bakebollen med plastfolie og et bakeklede, og sett til heving i ca en time.
  • Del deigen i tre deler. Del hver av disse i tre. Rull lett til lange pølser og lag tre fletter.
  • Flettene pensles med olje, og dryss over rosmarin og fingersalt.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

  • Deigen kan være litt klissete, så ta gjerne litt olje på hendene når du skal lage flettene.
  • Halvparten av melet kan gjerne byttes ut med durumhvet eller "tipo 0" for et luftigere resultat.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Kristin Ellefsen, Fædrelandsvennen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest