røsti

Røsti

20-40 min
Middels
Print
Den klassiske potetkaken fra Sveits er blitt en favoritt hos en del nordmenn. Den er enkel å tilberede og smaker utrolig godt.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask potetene, og kok de knapt møre. Hell av kokevannet, og avkjøl de med skallet på.
  • Skrell potetene, og riv de på den groveste delen av råkostjernet. Skrell og finhakk løken.
  • Bland løk og poteter, og rør inn salt og pepper.
  • Smelt 2 ss av smøret i en stekepanne. Hell i potet blandingen og glatt til overflaten med en stekespade. Stek røstien langsomt og på svak varme i ca 15 minutter til stekeskorpen er gyllen og sprø.
  • La røstien gli over på et flatt fat. Smelt resten av smøret i stekepannen og legg röstien tilbake med den ustekte siden ned. Stek den ferdig, ca 15 min.
  • La røstien gli forsiktig over på et fat og skjær den opp som en kake.