røsti

Røsti

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Den klassiske potetkaken fra Sveits er blitt en favoritt hos en del nordmenn. Den er enkel å tilberede og smaker utrolig godt.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask potetene, og kok de knapt møre. Hell av kokevannet, og avkjøl de med skallet på.
  • Skrell potetene, og riv de på den groveste delen av råkostjernet. Skrell og finhakk løken.
  • Bland løk og poteter, og rør inn salt og pepper.
  • Smelt 2 ss av smøret i en stekepanne. Hell i potet blandingen og glatt til overflaten med en stekespade. Stek røstien langsomt og på svak varme i ca 15 minutter til stekeskorpen er gyllen og sprø.
  • La røstien gli over på et flatt fat. Smelt resten av smøret i stekepannen og legg röstien tilbake med den ustekte siden ned. Stek den ferdig, ca 15 min.
  • La røstien gli forsiktig over på et fat og skjær den opp som en kake.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest