Røsti-med-kålrot-og-poteter-1

Røsti med kålrot og poteter

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lyst på en vri på tradisjonelle poteter? Lag en røstikake. Røsti kan du variere i det uendelige med f.eks. hakkede krydderurter og hakket løk. Den kan serveres som en egen rett eller som tilbehør til middager. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell og riv kålrot og poteter på den fine siden av råkostjernet. Press ut så mye væske som mulig. Rør inn hakket kruspersille og smak blandingen til med salt.
  • Varm olje og smør i stekepannen og klem kålrot- og potetblandingen ut til en flat kake. Stek den gyllen og sprø på undersiden, snu kaken og stek den ferdig på den andre siden.
  • Skjær røstien i snipper ved servering - gjerne i stedet for poteter som tilbehør til annen middag, eller som her; som en selvstendig rett med tyttebær og en grønn salat til.
  • Har du ikke mandelpoteter, går det greit med andre sorter også.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest