Røsti-med-timian-1
Til oppskriften

Røsti med timian

Mange sveitsere ser på rösti som en slags nasjonalrett. Nå til dags brukes rösti stort sett som tilbehør til andre retter, mens vi foreslår den her som en liten egen rett med rømme og spekeskinke til. 
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Garnityr

Fremgangsmåte

  • Skrell og grovriv potetene. La potetene ligge på kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland inn revet ost, salt, potetmel og hakket frisk timian. Gressløk kan også brukes.
  • Varm smør i en stekepanne. Fordel potetblandingen utover i pannen og klem ut til en stor, flat kake. La den steke over moderat varme til röstien er gyllenbrun og sprøstekt. Vend den ved hjelp av et stort lokk eller en flat tallerken og la den steke ferdig.
  • Legg röstien på et stort fat. Anrett ruccula, rødløk, spekeskinke og rømme på og server straks.
Kilde: frukt.no Foto: Anders Martinsen
Print