Meny
Rotfruktgrateng-1
Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som en egen rett med brød eller salat til, eller som tilbehør til middag. 
Porsjoner6
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.
  • Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
  • Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.
  • Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
  • Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
  • Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.
tips
  • Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har "satt seg".
Kilde: frukt.no Foto: Synøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter