Rotfruktgrateng-1

Rotfruktgrateng

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som en egen rett med brød eller salat til, eller som tilbehør til middag. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.
  • Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
  • Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.
  • Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
  • Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
  • Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

tips

  • Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har "satt seg".
Kilde: frukt.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke