Rotstappe-fra-Sunndal-1

Rotstappe fra Sunndal

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Denne retten ble i sin tid kåret til Sunndals nasjonalrett. Hovedingrediensen er deilige og smakfulle rotgrønnsaker sammen med lamme- eller sauekjøtt.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok kjøttet dagen før i lett saltet vann til det er mørt. Ta av fettet på kraften når det er blitt kaldt. Kraften varmes opp til en sjy når maten skal serveres.
  • Kok grønnsakene og mos dem til en litt grov stappe. Rør i smør og rømme.
  • Kjøttet skjæres i små biter og blandes i stappen.
  • Server retten i en bolle og strø litt kjøtt på toppen. Server med varm sjy til.
  • Det smaker godt med flatbrød til.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest