Rype i fløtesaus
Til oppskriften

Rype i fløtesaus

Rype er en liten type skogshøns, og går under kategorien viltkjøtt. Noen mener ingenting smaker så mye av norsk natur som rype. Rype smaker nydelig med en god, hjemmelaget fløtesaus med viltkraft. Én rype per person er passe.
40-60 min
Avansert
Ryper
Norge
Fest, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Krydre rypene med salt og pepper. Brun rypene i smør i en stor kjele til de er gyllne rundt hele. Ha i løk, laurbærblad, timian og sopp. La steke i ytterligere 1 minutt. Ha på fløte og kraft. La koke i ca 45 minutter til rypene er møre.
  • Løft rypene ut av kjelen og kok inn sausen til ønsket tykkelse. Du kan også jevne sausen med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.
  • Smak til sausen med brunost, salt, pepper og rips- eller rognebærgelè. Legg rypene tilbake i sausen og varm dem.
  • Kok poteter og rosenkål møre i lettsaltet vann. Damp tørre før servering.
  • Tips! Du kan gjerne servere ripsgelè ved siden av denne retten. Strø litt sprøstekt bacon over retten for ekstra smak.
Kilde: meny.no
Print