Rype med rosenkål og bjørnebær

Rype med rosenkål og bjørnebær

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Rype er en liten type skogshøns, og går under kategorien viltkjøtt. Noen mener ingenting smaker så mye av norsk natur som rype. I denne oppskriften har vi også friske bjørnebær, rosenkål og perlepoteter. Én rype per person er passe.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Krydre rypene med salt, pepper og timian. Brun rypene i 2 ss smør i en stekepanne. Ha rypene i en ildfast form og stek i ovnen på 160 grader til rypene har en kjernetemperatur på 56 grader. La rypene hvile i 5 minutter før servering.
  • Kok potetene og rosenkålen i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Stek rosenkålen og potetene i pannen du brunet rypene i. Ha i 2 ss smør til, og bruk det som saus.
  • Server rypene med poteter, rosenkål og friske bjørnebær.
  • Tips! Du kan gjerne servere rørt tyttebær og fløtesaus ved siden av denne retten.
Kilde: meny.no
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften