Meny

Rypebryst med appelsinkokte gulrøtter og byggryn

rypebryst med appelsinkokte gulrotter og byggryn 1

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Rypebryst med appelsinkokte gulrøtter og byggryn

Rype er en liten type skogshøns, og går under kategorien viltkjøtt. Noen mener ingenting smaker så mye av norsk natur som rype. I denne oppskriften har vi smaksrikt tilbehør som appelsinkokte gulrøtter, tørrsaltet bacon og god løk. Én rype per person er passe.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Krydre rypebrystene med salt og pepper. Stek brystene i smør i ca 3 minutter på hver side. De skal fortsatt være rosa i midten. Hvis du ikke har fått tak i bresert borretanløk, kan du skjære annen type løk i båter og steke dem sammen med rypebrystene.
  • Kok byggrynene etter anvisningen på pakken.
  • Vend gulrøttene, borretaneløken og tyttebærene inn i byggrynene.
  • Del baconet i terninger og sprøstek det.
  • Anrett byggrynsalaten på tallerkener eller et stort fat. Del rypebrystene i to på skrå og anrett dem på byggrynene sammen med sprøstekt bacon.
  • Tips! Du kan også servere en kremet viltsaus ved siden av denne retten.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også