Rypebryst-på-eple-og-byggrynsalat16-1
Til oppskriften

Rypebryst på eple- og byggrynsalat

Her presenterer vi en hovedrett med smaker fra Østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn. 
40-60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

  • 2 stk rype

saus

-

Fremgangsmåte

  • Bein ut rypebrystene og legg rypebrystene til side.

Saus

  • Brun skrogene i smør. Legg dem i en gryte og tilsett melk. Ha i terninger av grønnsaker, løk og tørket skogsopp. Kok opp, skum av og la trekke forsiktig i 45-60 min. Sil kraften. Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett fløte og la det koke inn til sausen begynner å tykne. Sil sausen. Smak til med innkokt rødvin, crème fraîche, salt og pepper. Ha i noen dråper sukkerkulør til sausen får ønsket farge.
  • Brun rypebrystene raskt i smør ved sterk varme. Sett de til side.
  • Kok byggryn etter anvisningen på pakken og avkjøl. Del eplene i små terninger. Bland gryn, epler og hakket løk. Lag dressing av sitronsaft, olje og timian. Smak til med salt og pepper. Bland inn dressingen i byggryn, eple og rødløk.
  • Varm rypebrystene før servering i forvarmet ovn på 200 °C eller på damp i ca 2 – 3 minutter. Rypebrystene skal være gjennomvarm med en rosa kjerne. Kjernetemp 58 °C. La de hvile i noen minutter før brystet skjæres opp og anrettes på tallerken.
Kilde: melk.no
Print