Ryper-til-jul-på-mormors-vis-1

Ryper til jul på mormors vis

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Har du noen ryper i fryseren etter høstens jakt? Da anbefaler vi å prøve denne oppskriften. Nydelig norsk tradisjonskost. 
PORSJONER4

Ingredieser

  • 4 stk ryper brystfileter av gryteferdige rype

Rømmesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær pent ut brystfiletene. Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke ca 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene.
  • La kraften koke inn til ca 8 dl. Rør melet ut i rømmen, og bland det i kraften under god røring. La osten smelte i og rør inn geléen. Smak sausen til med salt og pepper. Er den for tykk, kan den spes med litt melk. Juster fargen med sukkerkulør.
  • La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre i ca 10 minutter.
  • Server rypene med gode, kokte poteter eller potetmoskrustader og fristende kokte grønnsaker, f eks rosenkål blandet med stekte baconbiter.
Kilde: melk.no
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest