Sacher torte

 

SACHERTORTE

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Sachertorte er en berømt sjokoladekaken fra Wien med kokesjokolade, mandler, aprikossyltetøy og marsipan. Kaken ble første gang laget av Franz Sacher i 1832 til fyrst Klemens von Metternich i Østerrike.
PORSJONER1 SACHERTORTE

Ingredieser

Sjokoladeglasur

Fremgangsmåte

  • Smelt sjokoladen. Skold og mal mandlene. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, ett om gangen, og rør godt. Bland i den smeltede sjokoladen, hvetemel og mandler. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i kakerøren.
  • Hell kakerøren i en smurt og strødd form, 20-22 cm i diameter.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i cirka 1 time.
  • La kaken stå noen minutter i formen. Hvelv den forsiktig på rist og avkjøl.
  • Smør et tynt lag aprikossyltetøy over hele kaken, og dekk kaken med marsipanlokket.
  • Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade og delfiafett, og fordel det over hele kaken.
  • Tips: Du kan gjerne dele bunnen i to og smøre et lag med aprikossyltetøy mellom lagene. Da må du ta 3-4 ss mer syltetøy enn det som står i oppskriften.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Per Erik Jæger
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest