Sacher torte

 

Til oppskriften

SACHERTORTE

Sachertorte er en berømt sjokoladekaken fra Wien med kokesjokolade, mandler, aprikossyltetøy og marsipan. Kaken ble første gang laget av Franz Sacher i 1832 til fyrst Klemens von Metternich i Østerrike.
Over 60 min
Middels
PORSJONER1 SACHERTORTE

Ingredieser

Sjokoladeglasur

Fremgangsmåte

  • Smelt sjokoladen. Skold og mal mandlene. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, ett om gangen, og rør godt. Bland i den smeltede sjokoladen, hvetemel og mandler. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i kakerøren.
  • Hell kakerøren i en smurt og strødd form, 20-22 cm i diameter.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i cirka 1 time.
  • La kaken stå noen minutter i formen. Hvelv den forsiktig på rist og avkjøl.
  • Smør et tynt lag aprikossyltetøy over hele kaken, og dekk kaken med marsipanlokket.
  • Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade og delfiafett, og fordel det over hele kaken.
  • Tips: Du kan gjerne dele bunnen i to og smøre et lag med aprikossyltetøy mellom lagene. Da må du ta 3-4 ss mer syltetøy enn det som står i oppskriften.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Per Erik Jæger
Print