SAFFRANSGRAVET-LAKS1

Saffransgravet laks

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Hjemmelaget saffransgravet laks er en suksess på julebordet. Denne varianten av gravlaks smaker nydelig og lages i en fei. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Støt safran, pepper, stjerneanis og fennikelfrø i en morter.
  • Bland safran, pepper, stjerneanis, fennikelfrø, salt og sukker.
  • Gni blandingen godt inn i laksen, hell Pernod over og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.
Kilde: godfisk.no Foto: Fabian Bjørnstjerna
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest