Meny

Saftig focaccia

focaccia

Oppdatert

PORSJONER1

Ingredieser

FOCACCIA
OLJEBLANDING

Fremgangsmåte

FOCACCIA
  • Mel og gjær bør siktes to ganger for at focaccian skal bli ekstra luftig. Bland honning og salt i melblandingen og tilsett vann. Rør til en seig deig.
  • Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time.
OLJEBLANDING
  • Bland olje, presset hvitløkfedd og krydder i en bolle, rør det godt sammen.
  • Ha bakepapir i en langpanne, og fordel den ferdighevede deigen i. La deigen hvile i 15 min i langpannen.
  • Stikk hull over hele foccacian med fingrene (ha litt olje på fingrene er så deigen ikke setter seg fast).
  • Hell oljeblandingen over. Dryss godt med havsalt over.
  • Stek på 220 ℃ i ca. 15 minutter til det får en brun og gyllen skorpe. La brødet hvile 15 minutter. Del opp i passe biter før servering. Smaker best ferskt og lunt.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også