Meny

Saftig lammelår med middelhavssmak

saftig lammelar med middelhavssmak 1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Saftig lammelår med middelhavssmak

Deilig oppskrift på lammelår som nærmest lager seg selv. Langtidsstekes i 2 timer. Middelhavsinspirerte grønnsaker gir et smakfullt alternativ til de norske rotgrønnsakene.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Steken kan stå lengre i ovnen på lavere varme, om du skal på tur!
  • Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
  • Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter. Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time.
  • La kjøttet hvile litt før servering.
  • Godt og enkelt!
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også