Saftig lammelår med middelhavssmak

Saftig lammelår med middelhavssmak

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Deilig oppskrift på lammelår som nærmest lager seg selv. Langtidsstekes i 2 timer. Middelhavsinspirerte grønnsaker gir et smakfullt alternativ til de norske rotgrønnsakene.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Steken kan stå lengre i ovnen på lavere varme, om du skal på tur!
  • Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
  • Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter. Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time.
  • La kjøttet hvile litt før servering.
  • Godt og enkelt!
Kilde: meny.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest