kyllinglar-i-kremsaus

Saftige kyllinglår i kremsaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kyllinglårene deles i to ved leddet til kyllingklubber og overlår.
  • Delene krydres med salt og pepper. Brunes i smør ved forholdsvis sterk varme.
  • Rens grønnsakene. Sjalottløk og sjampinjong deles i to og gulrøttene kuttes i fingertykke skiver. Baconskivene kuttes i mindre biter og det hele surres i smør og tilsettes hvitvin. Kok inn hvitvinen til halv mengde.
  • Hell grønnsakene med den reduserte vinen i en ildfast form og tilsette hønsekraften. Legg de surrede kyllinglårene på toppen og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Retten stekes midt i ovnen ved 200 °C i 55 minutter.
  • Når retten er ferdig, siles kraften forsiktig over i en kjele og tilsettes crème fraîche. Kok opp og jevn sausen med maisenna utrørt i vann. Smak tilslutt til sausen med salt og pepper.
  • Sausen kan helles tilbake over kyllinglårene eller serveres ved siden av retten.
Kilde: melk.no Foto: Aina Hole
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest