Meny
kyllinglar-i-kremsaus
Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kyllinglårene deles i to ved leddet til kyllingklubber og overlår.
  • Delene krydres med salt og pepper. Brunes i smør ved forholdsvis sterk varme.
  • Rens grønnsakene. Sjalottløk og sjampinjong deles i to og gulrøttene kuttes i fingertykke skiver. Baconskivene kuttes i mindre biter og det hele surres i smør og tilsettes hvitvin. Kok inn hvitvinen til halv mengde.
  • Hell grønnsakene med den reduserte vinen i en ildfast form og tilsette hønsekraften. Legg de surrede kyllinglårene på toppen og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Retten stekes midt i ovnen ved 200 °C i 55 minutter.
  • Når retten er ferdig, siles kraften forsiktig over i en kjele og tilsettes crème fraîche. Kok opp og jevn sausen med maisenna utrørt i vann. Smak tilslutt til sausen med salt og pepper.
  • Sausen kan helles tilbake over kyllinglårene eller serveres ved siden av retten.
Kilde: melk.no Foto: Aina Hole

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter