Saltbakt lammestek

Saltbakt-lammestek
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Saltbakt lammestek

Saltbakt lammestek er det kanskje ikke så mange som har smakt. Lammekjøttet legges i en gryte eller form og pakkes inn med grovt salt og stekes deretter i stekeovn. Spesiell tilberedningsmetode som gir ekstra god smak.  
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni inn steken med en sitron, pepper og hvitløk. Stikk også noen hvitløksbåter inn i kjøttet.
  • Bruk en gryte eller en ildfast form med høye kanter. Legg et 2 cm tykt lag med salt i bunnen. Fukt steken med vann.
  • Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen og legg den på saltsengen. Dekk så steken helt med salt. Fukt det hele med vann fra sprayflaske.
  • Stek på 175 °C, ca 1 time og 15 minutter. Når steketermometeret viser 70 °C blir steken rosa og 76 °C er den gjennomstekt. Husk at kjernetemperaturen i steken vil stige noen grader etter at steken er tatt ut.
  • La steken hvile i 15 minutter. Skrap av alt salt før den skjæres opp. Stekesjyen blir for salt til å brukes, men server gjerne med en god grønnsakstuing.
Kilde: matprat.no Foto: Kim Holthe
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken