Saltbakt-sellerirot

Saltbakt sellerirot

Over 60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Sellerirot er en flott grønnsak å bake i ovnen, på samme måte som poteter. Ovnsbakt sellerirot blir saftig og aromatisk i smaken. Du kan bake den slik den er eller «pakke» den inn i salt før du har den i ovnen. Saltet vil bidra til en raffinert smak. Uansett tar litt tid. Det viktigste er at den er fin og mør tvers igjennom.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask og skrubb selleriroten godt, bruk gjerne en liten kniv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.
  • Bland saltet med litt vann slik at det blir litt «grøtete». Bruk gjerne en stavmikser. Pakk saltet rundt selleriroten.
  • Pakk selleriroten inn i folie og bak den i ovnen på 200 ˚C i ca. 2 – 2 ½ time. Den skal være helt mør.
  • Fjern saltet og del den i 4 og server den som en bakt potet med smør eller urtesaus.
  • Innholdet kan skrapes ut av skallet og brukes til supper og moser. Det blir garantert den beste mosen du har smakt! Bakt sellerirot kan skjæres i skiver og stekes som deilige «biffer».
Kilde: frukt.no