Saltbakte-beter-1
Til oppskriften

Saltbakte beter

Rødbeter, gulbeter og chioggiabeter (eller polkabeter som de også kalles) fortjener å bli brukt mer. Her har vi bakt betene i ovnen, og resultatet er en sprek liten smårett eller deilig tilbehør til høstens middager. 
Over 60 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form.Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.
  • Kutt av toppen på betene. Ha over noen dråper olje og finhakket kruspersille.
  • Server betene som en bakt potet. De passer like godt som et spennende innslag på tapasbordet som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.
Kilde: frukt.no Foto: Jon Marius Nilsson
Print