Meny
Ovnsbakte-rodbeter
Bak jevnstore rødbeter på samme måte som poteter, og server dem som selvstendig rett eller som tilbehør til stekt kjøtt. Eller klem dem ut av skallet, skjær dem i båter og lag en salat.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Vask rødbeter godt og skjær vekk det meste av stilk- og rotende. Tørk dem og gni dem inn med olivenolje.
  • Fyll bunnen i en ildfast form med havsalt og stikk rødbetene godt ned i saltet.
  • Bak rødbeter midt i stekeovn på 200 °C i ca. 1-1½ time. Sjekk med en liten kniv at de er helt møre.
  • Avkjøl rødbetene litt. Del dem i to og server dem med et dryss salt og en god klatt smør.
  • Tips! Lag en rask salat ved å kutte rødbeter i båter og blande med finsnittet fennikel og rødløk. Tilsett saft av ½ sitron, 3-4 ss olivenolje og 2 ss hakkede urter. Bland godt og smak til med salat og pepper. Salaten blir bedre om den får stå noen minutter før servering.
Kilde: matprat.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter