Saltimbocca-alla-Romana
Til oppskriften

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca er tradisjonell mat for italienere. Enkel mat som smaker fortreffelig - kalvekjøtt, spekeskinke og salvie med en deilig hvitvinsjy. 
Under 20 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Bønner

Saus

Fremgangsmåte

  • Skjær flatbiff i 8 tynne skiver, ca. 1 cm, og bank dem forsiktig flate.
  • Legg en skive skinke og 1-2 salvieblad på hver av kjøttskivene. Fest med tannstikker.
  • Kok aspargesbønner til de er møre, ca. 5 minutter. Varm olivenolje i en panne, og fres hvitløk til den blir blank. Tilsett hermetisk tomat og kok blandingen noen minutter. Smak til med oregano, salt og pepper. Hell tomatblandingen over aspargesbønnene ved servering.
  • Smelt smør i en panne. Krydre kjøttskivene med salt og pepper, og stek dem 2-3 minutter på hver side.
  • Lag til slutt sausen. Kok opp hvitvin og pisk inn smør, smak til med salt og pepper.
Print