Sashimi av ørret med ponzusaus

Sashimi av ørret med ponzusaus

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken. 
PORSJONER4

Ingredieser

Ponzusaus

Fremgangsmåte

  • Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat. Skjær melon i fine terninger.
  • Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.
  • Dryss melonterningene over ørretskivene.

Ponzusaus

  • Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk. Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering.
  • Sil blandingen og server i en skål.
  • Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
  • Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken. Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.
  • Tips: Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga