Sashimi med salsa og kremet wasabi
Til oppskriften

Sashimi med salsa og kremet wasabi

Sashimi er enkelt å lage, så hvorfor ikke imponere med en krydret salsa eller kremet wasabisaus som tilbehør? Dette er sashimi i elitedivisjonen! 
20-40 min
Avansert
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Spicy salsa

Kremet wasabisaus

Fremgangsmåte

  • Skjær først et jevnt stykke av laksefileten. Skjær laksen i 2-3 millimeter tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet.

Spicy salsa

  • Press saft og riv skallet av lime. Finhakk chili og rødløk. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter. Så har du dem raskt over i iskaldt vann. Deretter drar du skinnet av, deler i båter og tar ut kjernene. Finhakk til slutt tomatbåtene. Bland sammen ingrediensene til salsaen og sett den kjølig i 30 minutter.

Kremet wasabisaus

  • Visp rømme, majones og soyasaus. Smak til med wasabi og hvit pepper. Sett sausen kjølig i 30 minutter. Anrett laksesashimi og sauser på et fat.
  • Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.
Kilde: godfisk.no Foto: Charmaine Cheung
Print