sauerkraut

Sauerkraut

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Sauerkraut ligner på norsk surkål, men den er fermentert. Det er viktig at den får fermentere i minimum 5 dager, men gjerne oppmot 6. Serveres ofte med pølser eller svineknoke.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finsnitt kålen. Bland og press den sammen med salt i en bolle, bruk litt tid på dette så saltet kommer godt inn i kålen. Bland så inn karve og pepperkorn.
  • Klem kålen hardt ned i et helt rent syltetøyglass eller lignende. Det er viktig at glasset er helt rent. Kålen skal være helt tettpakket så væsken dekker kålen.
  • Sett på lokk og la det stå kaldt i minst fem dager, for mest mulig smak, la det stå 6 uker i jevn temperatur.
  • Sjekk sauerkrauten daglig. Fjern eventuelt skum på toppen og rør litt. Smaken vil bli surere over tid så smak også på den og se når du synes den er god. Deretter kan du oppbevare den i kjøleskapet.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest