Meny
Saus-Bourgogne-2
Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kutt oksebryst i mindre stykker. Skrell og kutt grønnsaker i grove biter,
  • Stek kjøttet på sterk varme så det blir raskt godt brunt. Tilsett bacon og grønnsaker og stek til alt har en fin og gyllen farge.
  • Tilsett rødvin og kok dette helt ned til sirup, tilsett vann eller kraft. Kok opp igjen, skru ned til medium varme, skum av og la dette småkoke i ca. 2 timer.
  • Sil av og rør inn kaldt smør skåret i små treninger. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter