Sebrabrød-1

Sebrabrød

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Med tre ulike deiger kan du trylle fram dette flotte, store brødet. Den ene deigen må påbegynnes dagen før. 
PORSJONER2 brød

Ingredieser

Dag 1

Deig 1 - Kornbrød, blandingen fra dag 1

Deig 2 - Loff

Deig 3 - Byggbrød

Fremgangsmåte

Dag 1

  • Bland sammen alle ingrediensene og la stå i kjøleskap over natten.

Dag 2

  • Varm vannet til 30 °C
  • Bland alle ingrediensene til deig 1 i en kjøkkenmaskin med eltekrok.Kjør på lav hastighet i ca. 10 minutter. Øk hastigheten og kjør deretter deigen til den har en blank overflate, ca. 10 minutter.
  • Gjør det samme med deig 2 og deig 3.
  • La deigene hvile i ca. 1 time med plast og klede over.
  • Kjevle ut alle deigene i like store rektangler og legg dem oppå hverandre.
  • Rull deigen sammen til en pølse og del den i to eller tre på tvers, slik at brødene får passe størrelse.
  • Legg brødene på en smurt eller papirkledd stekeplate, og la dem heve til dobbelt størrelse.
  • Stek Sebrabrødene midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist
Kilde: brodogkorn.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest