Meny
Sebrabrød-1
Med tre ulike deiger kan du trylle fram dette flotte, store brødet. Den ene deigen må påbegynnes dagen før. 
Porsjoner2 brød
Ingredieser
Dag 1
Deig 1 - Kornbrød, blandingen fra dag 1
Deig 2 - Loff
Deig 3 - Byggbrød
Fremgangsmåte
Dag 1
  • Bland sammen alle ingrediensene og la stå i kjøleskap over natten.
Dag 2
  • Varm vannet til 30 °C
  • Bland alle ingrediensene til deig 1 i en kjøkkenmaskin med eltekrok.Kjør på lav hastighet i ca. 10 minutter. Øk hastigheten og kjør deretter deigen til den har en blank overflate, ca. 10 minutter.
  • Gjør det samme med deig 2 og deig 3.
  • La deigene hvile i ca. 1 time med plast og klede over.
  • Kjevle ut alle deigene i like store rektangler og legg dem oppå hverandre.
  • Rull deigen sammen til en pølse og del den i to eller tre på tvers, slik at brødene får passe størrelse.
  • Legg brødene på en smurt eller papirkledd stekeplate, og la dem heve til dobbelt størrelse.
  • Stek Sebrabrødene midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist
Kilde: brodogkorn.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter