Meny
Seibiff med løk, toast og blomkålkrem
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kutt seien i fine porsjonstykker. Lettsaltes i 8 min. Skyll av. Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 med mer tykke skiver. Stek seien med loffen ned til gyllen skorpe. La hvile i fem min. Legges under grill/ovn i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
Blomkålkrem
  • Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken. Kokes mør i melk. Kjøres i foodprosessor med kremost, 1 ts salt og saften fra 1 stk lime.
Løkmarmelade
  • Kutt løken i småterninger og fres svett i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade). Smak til med litt lime saft og salt.
Syltet småløk
  • Kok de resterende 12 sjalottløkene i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre. Ta de av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering. Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
Løkring
  • Kutt små ringer av løk. La de trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Dobbelpaneres i brødkrum og friteres.
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter